KOSA

KOŽA

OPUŠTANJE I KONCENTRACIJA

DODACI ISHRANI

MEDICINSKI PROIZVODI

OSTALO

Vesti

28-Mar-2016
Redovan pregled dojki

Prema podacima Registra za rak Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u proseku svake godine se u Srbiji registruje oko 4100 novih slučajeva žena svih uzrasta obolelih od različitih oblika malignih tumora dojke, dok oko 1600 žena godišnje u Srbiji izgubi bitku sa ovom bolešću. Stopa obolevanja žena karcinomom dojke u Srbiji nije znatno veća u odnosu na druge evropske zemlje, ali je stopa smrtnosti drastično veća. Srbija je na drugom mestu po broju umrlih žena od ovog karcinoma, jer se ova opaka bolest otkrije tek u poodmakloj fazi.

25-Mar-2016
IMUNITET JE PRIORITET!

Jak imuni sistem je preduslov za dug i kvalitetan život. Najveći neprijatelj imunog sistema u organizmu su slobodni radikali. Slobodni radikali oštećuju zdrave ćelije i dovode do mutacija, što za posledicu može imati ozbiljne bolesti kao što je kancer.

24-Mar-2016
Probiotici - EsenBak Probiotik

Probiotici su dobre bakterije, odnosno živi mikroorganizmi koji imaju povoljan efekat na zdravlje ljudi. Posebno su značajni u letnjem periodu kada ima puno alimentarnih i putničkih dijareja, ali i tokom cele godine kao značajna podrška imunom sistemu.

04-Mar-2016
ANEMIJA

Reč anemija u prevodu sa grčkog znači bez krvi. Ovo veoma rasprostranjeno oboljenje zahteva pravovremeno lečenje kako bi se izbegle eventualne ozbiljnije posledice po čovekovo zdravlje. Procenjuje se da svaka peta osoba u svetu boluje od anemije koja je izazvana nedostatkom gvožđa zbog neodgovarajućeg načina ishrane.

03-Mar-2016
BURЯA Dermalift volume up

BURЯA Dermalift volume up krem za vrat, dekolte i grudi predstavljaanti-age tretman za negu i regeneraciju zrele kože vrata, dekoltea i grudi. Intenzivno podmlađuje kožu vrata i obezbeđuje dugotrajni lifting efekat, čime odlaže invazivne tretmane. Inovativna formulacija dodatno povećava volumen grudi, hrani i neguje kožu lica, delujući antioksidativno u skladu sa fiziološkim potrebama kože.

01-Mar-2016
3D korekcija

1981. godine dermatolog dr Craigs Roberts promenio je živote mnogih žena razvijajući puder tj. podlogu koja je spajala dve potrebe: potpuno prekrivanje nepravilnosti tena i visoku toleranciju kože sa prirodnim sastojcima.

01-Mar-2016
DERMABLEND [3D CORRECTION]

Mart 2016.- Nekad je za postizanje savršenog tena bilo potrebno naneti više slojeva kozmetičkih proizvoda, a kod kože sklone nepravilnostima rezultat višeslojnog nanošenja pudera je često neprirodan izgled koji podseća na „masku“.

17-Feb-2016
Tokom zime izraženiji ekcemi i dermatitisi

Koža se tokom hladnih meseci više isušuje, što pogoduje nastanku i pogoršanju promena na koži, svraba i iritacija. Pacijenti koji boluju od kožnih oboljenja tokom zime imaju češća pogoršanja bolesti. To se na prvom mestu odnosi na osobe koji boluju od ekcema, atopijskog i seboroičnog dermatitisa i neurodermatitisa.

15-Feb-2016
LIPIKAR ŠKOLA ATOPIJE - PODELITE PLAVI BALON

Suvoj, iziritiranoj i koži skloni atopiji potrebna je posebna nega koja koži vraća lipide kako bi se simptomi ublažili i kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje.

05-Feb-2016
NEOVADIOL NIGHT KOMPENZACIONI KOMPLEKS Saopštenje za medije

Može li nega da smanji uticaj menopauze na kožu? Vichy nastavlja sa inovacijom u vidu kompenzacione kozmetike i predstavlja prvi noćni kompenzacioni kompleks protiv starenja koji koži vraća gustinu, udobnost, blistavost i intenzivnu svežinu. Kompenzacioni kompleks NEOVADIOL NIGHT je napredna noćna, obnavljajuća nega koja pomoću pažljivo odabranih aktivnih sastojaka u obliku kozmetičkog kompleksa, iz noći u noć umiruje kožu zbog čega je ona ujutru obnovljena i vidljivo mlađa.

02-Feb-2016
ZAŠTITIMO SE OD GRIPA – VAKCINACIJA KAO MERA PREVENCIJE

Najefikasnija specifična mera prevencije gripa je vakcinacija. Najbolje je vakcinisati se protiv gripa oko mesec dana pre nego što se uobičajeno pojavljuje virus gripa u cirkulaciji. U Beogradu se virus najčešće otkriva u decembru ili januaru, a svoju maksimalnu aktivnost ispoljava u februaru ili martu.

22-Jan-2016
Tanjir zdrave ishrane

Tanjir obojen u četiri boje, sa dodatkom mlečnih proizvoda zamenio je 20 godina staru piramidu ishrane. Prezentovan je u junu 2011. godine od strane Američkog ministarstva poljoprivrede (USDA) i predstavlja mnogo više od preporučenog načina ishrane.

14-Jan-2016
„Kako regulisati ishranu nakon praznične trpeze“

U vreme novogodišnjih i Božićnih praznika ne možemo odoleti slasnim sarmicama, hrskavom pečenju, ukusnim salatama sa majonezom, čokoladnim tortama i sitnim kolačima.

25-Dec-2015
Stres i faktori koji ga uzrokuju

Gotovo svakodnevno upotrebljavamo reč stres uz reči da smo mu izloženi neprestano, na poslu, u školi, kod kuće, u banci, saobraćajnoj gužvi. Stres je skup nespecifičnih reakcija čovekovog organizma na štetne faktore iz radnog i životnog okruženja.

07-Dec-2015
Zaštitimo se od gripa

Simptomi gripa se javljaju iznenada, ponekada u roku od nekoliko sati i mogu da traju od nekoliko dana do nekoliko nedelja, ukoliko se javi komplikacija gripa ili razvije teža forma bolesti. Uobičajeni simptomi gripa su povišena telesna temperatura, groznica, malaksalost, glavobolja, bol u mišićima i zglobovima, kašalj, bol u grlu, pojačana sekrecija iz nosa.

03-Dec-2015
ZAŠTITITE KOŽU ZIMI UZ LA ROCHE-POSAY

Tokom zime niska relativna vlažnost vazduha uzrokuje gubitak vlažnosti i isušivanje kože.Vetar, niske temperature, zimska odeća intenziviraju suvoću kožei čine je osetljivom, ispucalom i često se javlja osećaj neprijatne zategnutosti. Vrlo je bitno više puta dnevno na kožu, naročito na lice i usne, nanositi hidratantne proizvode kako bi se sprečio transepidermalni gubitak vode. La Roche-Posay predstavlja posebne proizvode za negu kože kako bi koža u svim uslovima ostala zaštićena, nahranjena i zdrava.

19-Nov-2015
VICHY Praznični poklon

Život kože je dinamična ravnoteža koja se menja iz dana u dan i zavisi od različitih unutrašnjih i spoljašnjih faktora. Vichy smatra da je nega koju nudimo koži važnija od njene prirode – uz odgovarajuću negu koža može biti preoblikovana i postići svoj ideal.

16-Nov-2015
LA ROCHE - POSAY Nega kože

Suvoj, iziritiranoj i koži skloni atopiji je potrebna posebna nega koja koži vraća lipide, kako bi se simptomi ublažili i kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje.

09-Nov-2015
VICHY DERMABLEND Puder koji menja živote!

Novembar 2015. – Koža nas efikasno brani od štetnih spoljašnjih uticaja, a neposredni je odraz našeg zdravlja. Zbog manjih ili većih nepravilnosti na koži, ljudi se često osećaju ,,loše u sopstvenoj koži“.

05-Nov-2015
LA ROCHE-POSAY Dnevna nega

Novembar 2015. – Svako godišnje doba sa sobom nosi nove izazove za našu kožu. U ovim zimskim danima vetar, hladnoća, zagađen vazduh i ostali spoljašnji faktori imaju veliki uticaj na zdravlje naše kože i često ostavljaju neprijatne posledice.

21-Oct-2015
VICHY Dercos nega kose

Lepa kosa odraz je mladosti i zdravlja. Stoga je masna kosa, perut ili opadanje kose često povod za lošiju sliku o sebi i ima vrlo snažan psihološki uticaj.

19-Oct-2015
VICHY NEOVADIOL KOMPENZACIONI KOMPLEKS

Može li nega da umanji uticaj menopauze na koži? Vichy predstavlja inovaciju u vidu kompenzacione kozmetike koja obnavlja mladalački izgled kože i deluje na tri vidljive posledice menopauze na koži: osećaj gustine, preoblikovane crte lica i blistavost tena.

19-Oct-2015
Connectur@ akcija - Svetski dani borbe protiv osteoporoze i psorijaze

Svakog meseca imamo za cilj da javnosti skenemo pažnju na neku temu iz oblasti zdravlja. Kako se ovog meseca u kalendaru zdravlja obeležavaju dva značajna datuma – dan borbe protiv oseoporoze i dan borbe protiv psorijaze, ConnectUr@ vam je spremila do 20% popusta na suplemente na bazi kalcijuma i vitamina D za jačanje kostiju, kao i preparate koji pomažu kod različitih problema kože.

24-Sep-2015
SVETSKI DAN FARMACEUTA

Širom sveta, 25. septembra, farmaceuti će proslaviti SVETSKI DAN FARMACEUTA. Ovaj poseban dan, peti po redu, ustanovljen je od strane Međunarodne farmaceutske federacije (FIP), globalne federacije nacionalnih udruženja farmaceuta i farmaceutskih naučnika, koja ima zvaničnu saradnju sa Svetskom zdravstvenom organizacijom.