KOSA

KOŽA

OPUŠTANJE I KONCENTRACIJA

DODACI ISHRANI

MEDICINSKI PROIZVODI

OSTALO

Vesti

30-May-2016
31. 5. - SVETSKI DAN BEZ DUVANSKOG DIMA

Da li ste znali da je Srbija na prvom mestu u Evropi po broju žena pušača? Da li ste znali da je svaka treća osoba u Srbiji pušač? Da li znate da 14% učenika prvih razreda srednjih škola Srbije puši? U Evropi je 14% svih uzroka smrti – pušenje.

13-May-2016
5. 6. SVETSKI DAN ČOVEKOVE OKOLINE

Svaki čovek može učiniti nešto kako bi se smanjilo zagađenje vazduha i vode. U razvijenim zemljama zdrava čovekova okolina u velikoj meri utiče na smanjenje pojava kardiovaskularnih bolesti, kancera, astme, infekcija donjih respiratornih organa, bolesti mišićno koštanog sistema.

11-May-2016
SVETSKI DAN BORBE PROTIV ASTME – 5. MAJ

Astma je hronična inflamacijska bolest disajnih puteva koju karakteriše pojačana reaktivnost na različite stimuluse, tako da je i lečenje dugotrajno, svakodnevnom primenom lekova za prevenciju napada. Pravilna primena terapije omogućava pacijentima kvalitetan život.

11-May-2016
INSULINSKE PUMPE

Insulinska pumpa je mala mehanička sprava za davanje insulina obolelima od dijabetesa tipa 1.

25-Apr-2016
DAN APOTEKARSTVA U SRBIJI 30. APRIL

Savremenu farmaceutsku službu u Srbiji osnovao je 30. aprila 1830. godine mr. ph. Mateja Ivanović, otvaranjem prve apoteke, ne samo u Beogradu, već u celoj Knez Miloševoj Srbiji.

28-Mar-2016
Redovan pregled dojki

Prema podacima Registra za rak Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u proseku svake godine se u Srbiji registruje oko 4100 novih slučajeva žena svih uzrasta obolelih od različitih oblika malignih tumora dojke, dok oko 1600 žena godišnje u Srbiji izgubi bitku sa ovom bolešću. Stopa obolevanja žena karcinomom dojke u Srbiji nije znatno veća u odnosu na druge evropske zemlje, ali je stopa smrtnosti drastično veća. Srbija je na drugom mestu po broju umrlih žena od ovog karcinoma, jer se ova opaka bolest otkrije tek u poodmakloj fazi.

25-Mar-2016
IMUNITET JE PRIORITET!

Jak imuni sistem je preduslov za dug i kvalitetan život. Najveći neprijatelj imunog sistema u organizmu su slobodni radikali. Slobodni radikali oštećuju zdrave ćelije i dovode do mutacija, što za posledicu može imati ozbiljne bolesti kao što je kancer.

24-Mar-2016
Probiotici - EsenBak Probiotik

Probiotici su dobre bakterije, odnosno živi mikroorganizmi koji imaju povoljan efekat na zdravlje ljudi. Posebno su značajni u letnjem periodu kada ima puno alimentarnih i putničkih dijareja, ali i tokom cele godine kao značajna podrška imunom sistemu.

04-Mar-2016
ANEMIJA

Reč anemija u prevodu sa grčkog znači bez krvi. Ovo veoma rasprostranjeno oboljenje zahteva pravovremeno lečenje kako bi se izbegle eventualne ozbiljnije posledice po čovekovo zdravlje. Procenjuje se da svaka peta osoba u svetu boluje od anemije koja je izazvana nedostatkom gvožđa zbog neodgovarajućeg načina ishrane.

03-Mar-2016
BURЯA Dermalift volume up

BURЯA Dermalift volume up krem za vrat, dekolte i grudi predstavljaanti-age tretman za negu i regeneraciju zrele kože vrata, dekoltea i grudi. Intenzivno podmlađuje kožu vrata i obezbeđuje dugotrajni lifting efekat, čime odlaže invazivne tretmane. Inovativna formulacija dodatno povećava volumen grudi, hrani i neguje kožu lica, delujući antioksidativno u skladu sa fiziološkim potrebama kože.

01-Mar-2016
3D korekcija

1981. godine dermatolog dr Craigs Roberts promenio je živote mnogih žena razvijajući puder tj. podlogu koja je spajala dve potrebe: potpuno prekrivanje nepravilnosti tena i visoku toleranciju kože sa prirodnim sastojcima.

01-Mar-2016
DERMABLEND [3D CORRECTION]

Mart 2016.- Nekad je za postizanje savršenog tena bilo potrebno naneti više slojeva kozmetičkih proizvoda, a kod kože sklone nepravilnostima rezultat višeslojnog nanošenja pudera je često neprirodan izgled koji podseća na „masku“.

17-Feb-2016
Tokom zime izraženiji ekcemi i dermatitisi

Koža se tokom hladnih meseci više isušuje, što pogoduje nastanku i pogoršanju promena na koži, svraba i iritacija. Pacijenti koji boluju od kožnih oboljenja tokom zime imaju češća pogoršanja bolesti. To se na prvom mestu odnosi na osobe koji boluju od ekcema, atopijskog i seboroičnog dermatitisa i neurodermatitisa.

15-Feb-2016
LIPIKAR ŠKOLA ATOPIJE - PODELITE PLAVI BALON

Suvoj, iziritiranoj i koži skloni atopiji potrebna je posebna nega koja koži vraća lipide kako bi se simptomi ublažili i kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje.

05-Feb-2016
NEOVADIOL NIGHT KOMPENZACIONI KOMPLEKS Saopštenje za medije

Može li nega da smanji uticaj menopauze na kožu? Vichy nastavlja sa inovacijom u vidu kompenzacione kozmetike i predstavlja prvi noćni kompenzacioni kompleks protiv starenja koji koži vraća gustinu, udobnost, blistavost i intenzivnu svežinu. Kompenzacioni kompleks NEOVADIOL NIGHT je napredna noćna, obnavljajuća nega koja pomoću pažljivo odabranih aktivnih sastojaka u obliku kozmetičkog kompleksa, iz noći u noć umiruje kožu zbog čega je ona ujutru obnovljena i vidljivo mlađa.

02-Feb-2016
ZAŠTITIMO SE OD GRIPA – VAKCINACIJA KAO MERA PREVENCIJE

Najefikasnija specifična mera prevencije gripa je vakcinacija. Najbolje je vakcinisati se protiv gripa oko mesec dana pre nego što se uobičajeno pojavljuje virus gripa u cirkulaciji. U Beogradu se virus najčešće otkriva u decembru ili januaru, a svoju maksimalnu aktivnost ispoljava u februaru ili martu.

22-Jan-2016
Tanjir zdrave ishrane

Tanjir obojen u četiri boje, sa dodatkom mlečnih proizvoda zamenio je 20 godina staru piramidu ishrane. Prezentovan je u junu 2011. godine od strane Američkog ministarstva poljoprivrede (USDA) i predstavlja mnogo više od preporučenog načina ishrane.

14-Jan-2016
„Kako regulisati ishranu nakon praznične trpeze“

U vreme novogodišnjih i Božićnih praznika ne možemo odoleti slasnim sarmicama, hrskavom pečenju, ukusnim salatama sa majonezom, čokoladnim tortama i sitnim kolačima.

25-Dec-2015
Stres i faktori koji ga uzrokuju

Gotovo svakodnevno upotrebljavamo reč stres uz reči da smo mu izloženi neprestano, na poslu, u školi, kod kuće, u banci, saobraćajnoj gužvi. Stres je skup nespecifičnih reakcija čovekovog organizma na štetne faktore iz radnog i životnog okruženja.

07-Dec-2015
Zaštitimo se od gripa

Simptomi gripa se javljaju iznenada, ponekada u roku od nekoliko sati i mogu da traju od nekoliko dana do nekoliko nedelja, ukoliko se javi komplikacija gripa ili razvije teža forma bolesti. Uobičajeni simptomi gripa su povišena telesna temperatura, groznica, malaksalost, glavobolja, bol u mišićima i zglobovima, kašalj, bol u grlu, pojačana sekrecija iz nosa.

03-Dec-2015
ZAŠTITITE KOŽU ZIMI UZ LA ROCHE-POSAY

Tokom zime niska relativna vlažnost vazduha uzrokuje gubitak vlažnosti i isušivanje kože.Vetar, niske temperature, zimska odeća intenziviraju suvoću kožei čine je osetljivom, ispucalom i često se javlja osećaj neprijatne zategnutosti. Vrlo je bitno više puta dnevno na kožu, naročito na lice i usne, nanositi hidratantne proizvode kako bi se sprečio transepidermalni gubitak vode. La Roche-Posay predstavlja posebne proizvode za negu kože kako bi koža u svim uslovima ostala zaštićena, nahranjena i zdrava.

19-Nov-2015
VICHY Praznični poklon

Život kože je dinamična ravnoteža koja se menja iz dana u dan i zavisi od različitih unutrašnjih i spoljašnjih faktora. Vichy smatra da je nega koju nudimo koži važnija od njene prirode – uz odgovarajuću negu koža može biti preoblikovana i postići svoj ideal.

16-Nov-2015
LA ROCHE - POSAY Nega kože

Suvoj, iziritiranoj i koži skloni atopiji je potrebna posebna nega koja koži vraća lipide, kako bi se simptomi ublažili i kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje.

09-Nov-2015
VICHY DERMABLEND Puder koji menja živote!

Novembar 2015. – Koža nas efikasno brani od štetnih spoljašnjih uticaja, a neposredni je odraz našeg zdravlja. Zbog manjih ili većih nepravilnosti na koži, ljudi se često osećaju ,,loše u sopstvenoj koži“.