KOSA

KOŽA

OPUŠTANJE I KONCENTRACIJA

DODACI ISHRANI

MEDICINSKI PROIZVODI

OSTALO

Vesti

18-Dec-2018
BLIŽE SE PRAZNICI, IZDAHNIMO STRES

Postoji pozitivan i negativan stres. Pozitivan je onaj koji kratko traje, povećava nam opreznost i koncentraciju, daje snagu.

19-Nov-2018
Neželjeni efekti magnezijuma

Obično se kaže da magnezijum izaziva dijareju ako se uzme u velikoj količini, ali nekad ga uzmemo u preporučenoj dozi i svejedno dobijemo dijareju. To je zato sto uzmemo oblik magnezijuma koji se ne apsorbuje dobro u crevima, samim tim daje manje rezultate i ne rešava nam tegobe, a više osećamo neželjene efekte.

24-Sep-2018
Migrena, kurkuma i omega 3

Kako je migrena bazično upalni proces, a kurkumin i omega 3 imaju antiinflamatono dejstvo, studija je samo još jednom potvrdila njihovu efikasnost i sinergiju na upalne procese.

17-Sep-2018
Stres od povratka sa godišnjeg odmora: simptomi i pomagala

Događa vam se da ste kada se vratite na posao posle odmora umorniji nego pre i pitate se kako je to moguće?

13-Sep-2018
Kurkuma i đumbir, zajedno smo jači

Kurkuma, đumbir se već milenijumima se koriste u tradicionalnoj orijentalnoj i ajurveda medicini. Tradicionalno spadaju u kategoriju "toplih" začina.

17-Jul-2018
Zašto spajati magnezijum sa vitaminom D?

Poslednjih godina smo svedoci renesanse vitamina D, svakako ne bez razloga. Od uvek se znalo da je vitamin D neophodan za apsorpciju kalcijuma, kao i njegovu reapsorpciju na nivou bubrega, to jest za zdravlje kostiju, ali da li je to sve?

05-Jul-2018
Taurin stimuliše ili opušta?

Taurin poznajemo svi zahvaljujući njegovom prisustvu u energetskim pićima. Neki od brendova posebno naglašavaju prisustvo taurina u svom proizvodu čuvenim natpisom: «SADRŽI TAURIN».

19-Jun-2018
Zašto uzimati kurkumu dva puta na dan?

Već smo pričali o bioraspoloživosti kurkumina i tehnologijama prevazilaženja ovog problema, ali poteškoće vezane za koncentraciju kurkume se ne završavaju na tome.

13-Jun-2018
Pozitivan uticaj kurkume na zdravlje i farmaceutski savet

O kurkumi se dosta priča poslednjih godina, reklo bi se da je vrlo moderna kako među naučnicima, tako i u široj javnosti. Poslednjih 10 godina je urađen najveći broj istraživanja koja su potvrdila da kurkuma nije samo moda, već da može da ima značajan uticaj na naše zdravlje i obajšnjeni su mehanizmi njenog delovanja.

11-Jun-2018
Stres, magnezijum i vitamini B

U situacijama stresa pod uticajem hormona, npr. adrenalina, magnezijum se izbacuje putem urina u većim količinama, što prouzrokuje njegov nedostatak u organizmu.

28-May-2018
Magnezijum i folati u trudnoći i tokom dojenja

U toku trudnoće i dojenja su povećane potrebe za magnezijumom. U trudnoći zbog razvoja ploda, povećanja volumena cirkulacije, ili zbog već postojeg nedostatka magnezijuma u organizmu majke.

22-Nov-2017
SEZONA GRIPA

Sezona gripa počinje sredinom jeseni i traje do prvih dana proleća. Zbog naglih promena temperature u poslednje vreme, povećan je broj obolelih. Takođe, utiče i neadekvatno oblačenje i hladnoća.

16-Nov-2017
SAMOKONTROLA U DIJABETESU

Diabetes mellitus ili šećerna bolest je najčešća metabolička bolest savremenog doba. To je oboljenje u kome je nivo šećera (glukoze) u krvi iznad normalnih vrednosti, nastalog zbog smanjenog lučenja insulina ili zbog defekta u njegovom dejstvu. Insulin je hormon koji luči pankreas i koji kontroliše nivo glukoze (šećera) u krvi.

11-Sep-2017
Krem za ruke sa 10% uree za pravilnu negu

Kako je prošla sezona leta, vreme tokom koga je cela koža izložena sunčevim zracima prirodno je da je izgubila vlažnost i elastičnost. Koža je najčešće najsuvlja na rukama, gde najbrže i puca. Uzroci potiču iz spoljašnje sredine.

22-Nov-2016
IMUNITET JE PRIORITET!

Jak imuni sistem je preduslov za dug i kvalitetan život. Najveći neprijatelj imunog sistema u organizmu su slobodni radikali. Slobodni radikali oštećuju zdrave ćelije i dovode do mutacija, što za posledicu može imati ozbiljne bolesti kao što je kancer.

17-Aug-2016
URINARNE INFEKCIJE

Urinarne infekcije postaju sve učestalija bolest današnjice usled brzog načina života naročito u toku letnjih meseci, kod osoba sa oslabljenim imunitetom.Češće se javljaju kod žena, jer je ženski mokraćni kanal kraći od muškog.

16-Aug-2016
Udrženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece ŽIVOT

Udrženje ŽIVOT je udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti koje se nalazi u Novom Sadu. Osnovano je 2010.godine od strane roditelja dece koja su obolela od veoma retke, neurodegenerativne i fatalne Batenove bolesti (porodica Mirosavljević sa malom Zojom iz Novog Sada, porodica Čović sa malim Aleksom iz Subotice).

15-Aug-2016
Udruženje za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije

Kako broj obolelih neprestano raste, javila se potreba za osnivanjem Udruženja za Kronovu bolesti i ulcerozni kolitis Srbije - "UKUKS". Udruženje je počelo sa radom 01.02.2010. godine.

11-Aug-2016
PUTNA DIJAREJA

Dijareja se neretko javlja prilikom putovanja, naročito tokom letnjih meseci. Dijareja je poremećaj digestivnog trakta koji najčešće prouzrokuje i grčeve i bolove u stomaku. Putna dijareja nije ozbiljno stanje, ali je jako neprijatno.

27-Jul-2016
PRAVILNA ZAŠTITA OD SUNCA

Sezona godišnjih odmora je u toku. Svakog dana smo izloženi štetnim sunčevim zracima ukoliko ne koristimo pravilnu zaštitu. Sunčevi UVB zraci utiču na pojavu crvenila i opekotina na koži, a UVA zraci ubrzavaju starenje kože.

04-Jul-2016
BOGINJE

Varičela ili ovčje boginje je primarno prenosiva kapljična zarazna bolest izazvana jako infektivnim varičelo zoster virusom.

04-Jul-2016
ZNAČAJ UNOSA VITAMINA I MINERALA ZA ZDRAVU TRUDNOĆU

Uravnotežena i pravilna ishrana pre, tokom i nakon trudnoće, pomaže očuvanju zdravlja majke i razvoju zdravog i snažnog deteta.

13-Jun-2016
POMOZITE DRUGIMA!

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi je dan posvećen dobrovoljnom davanju krvi i obeležava se 14. juna. Dobrovoljno davanje krvi je najpoznatiji i najčešći vid javnog označavanja humanosti jer time što se da krv, pomaže se nekome kome je jako potrebna.

13-Jun-2016
Značaj biljnih vlakana

Da li ste znali: 65% ljudi navode neugodnost, umor i probleme sa kožom kao simptome povezane sa opstipacijom 25% žena navode nervozu i razdražljivost kao simptom neuredne stolice 51% žena navodi da se osećaju manje atraktivnim 38% navodi da zbog opstipacije ili otkazuju dogovore ili odlaze ranije kući sa socijalnih skupova 68% navodi da opstipacija utiče na njihov seksualni život