KOSA

KOŽA

OPUŠTANJE I KONCENTRACIJA

DODACI ISHRANI

MEDICINSKI PROIZVODI

OSTALO

LA ROCHE - POSAY Nega kože

LIPIKAR- DERMATOLOŠKO REŠENjE ZA SUVU, IZIRITIRANU I KOŽU SKLONU ATOPIJI

Novembar 2015. - Suvoj, iziritiranoj i koži skloni atopiji je potrebna posebna nega koja koži vraća lipide, kako bi se simptomi ublažili i kako bi se sprečilo njihovo dalje širenje. Stvorena pre više od 25 godina, Lipikar linija proizvoda za suvu, iziritiranu kožu i kožu sklonu atopiji, postala je marka broj 1. po preporuci dermatologa u Srbiji*, a dokazala se efikasnom kod dece i odraslih u brojnim kliničkim studijama. U ovim hladnim zimskim danima posebno je važno koristiti odgovarajuću negu i proizvode koji kožu štite i obnavljaju, zato La Roche-Posay uz kupovinu nege Lipikar Baume AP+ (400 ml) poklanja kremasti gel za pranje Lipikar Syndet (100ml).

MIKROBIOM, VAŽAN PARTNER VAŠE KOŽE I KLjUČ ZA RAZUMEVANjE KOŽE SKLONE ATOPIJI
Danas samo u Evropi više od 50 miliona ljudi pati od kože sklone atopiji: ovaj tip izrazito suve kože postaje sve veća briga odraslih i dece širom sveta. Atopijski ekcem ili atopijski dermatitis česta je kožna bolest koja se obično javlja u uzrastu od oko tri meseca, ali se može razviti i u ranijem uzrastu. Osobe sa kožom sklonom atopiji pate od neprekidnog osećaja svraba, iritacije i izuzetne suvoće kože. Kroz inovativnu studiju La Roche-Posay uspeo je dokazati značaj MIKROBIOMA kod atopijskog dermatitisa. Mikrobiom je zajednički naziv za ekosistem mikroba koji je prisutan na koži svake osobe, a njegov sastav značajno je izmenjen tokom intenziviranja simptoma: raznolikost mikrobioma pokazatelj je zdrave kože.
Kod atopičnih pacijenata raznolikost mikrobioma na koži slabija je nego kod zdravih osoba, pa je niska bakterijska raznolikost pokazatelj atopije i povezana je sa ozbiljnošću atopijskog dermatitisa. U skladu sa tim, kako bi se koži pružila zaštita od pogoršanja suvoće kože i razvoja atopijskog dermatitisa, potrebno je delovati na obnovu kožne zaštitne barijere i na uspostavu ravnoteže kožnog mikrobioma.

*Gfk Srbija: dermobarometar 2015. Kategorija proizvoda za negu kod atopijskog dermatitisa, kseroze, suve kože sklone nadraživanju i svrabu, ekcema po telu.

LIPIKAR BAUME AP+balzam koži vraća lipide i deluje protiv iritacije i svraba. Balzam trenutno umiruje osetljivu kožu i pomaže da se faze pogoršanja suvoće kože ređe pojavljuju. Proizvod sadrži novi, inovativni aktivni sastojak Aqua Posae Filiformis koji pomaže u delovanju na odlučujuće faktore kod kože sklone atopiji: ponovno uspostavlja i stabilizuje ravnotežu kožnog mikrobioma i obnavlja i čuva zaštitnu funkciju kožne barijere. Nova tekstura brzo se upija, nemasna je i nelepljiva i kožu čini mekom i pruža joj dugotrajnu prijatnost. Proizvod je primeren za izrazito suvu kožu beba, dece i odraslih, kožu sklonu svrabu, kožu sklonu atopiji pa ga je potrebno naneti jednom dnevno na telo i/ili lice.

Osim odgovarajuće nege za suvu i iziritiranu kožu bitno je sprovoditi pravilnu i redovnu higijenu zato su proizvodi koje biramo za njeno pranje takođe jako važni.
LIPIKAR SYNDET je kremasti gel za pranje lica i tela visoke tolerancije, za izrazito suvu, nadraženu kožu koja svrbi i kožu sklonoj iritaciji. Pomaže u očuvanju zaštitnog sloja kože i stvara osećaj prijatnosti. Potrebno je malu količinu naneti na vlažnu kožu, nežno umasirati i isprati.
LIPIKAR ULjE za pranje tela vraća lipide i obnavlja zaštitnu barijeru kože. Prilagođen je svakodnevnoj upotrebi i primeren je za korišćenje između razdoblja akutnih upala kod atopije. Preporučuje se da uzmete nekoliko kapi na dlan ruke i nanesite na mokru kožu. Ako se radi o kupanju, stavite 2 do 3 čepa u vodu za kupku, nežno isperite i osušite bez trljanja.

LA ROCHE-POSAY NAGRAĐUJE VERNOST
Nega suve i iziritirane kože započinje pravilnom i redovnom higijenom nežnim proizvodima bez sapuna i parabena koji ne iritiraju dodatno kožu. Iz tog razloga, La Roche- Posay, uz svaku kupovinu Lipikar Baume AP+ (400ml) poklanja potrošačima Lipikar Syndet (100 ml), kremasti gel za pranje lica i tela za vrlo suvu, iziritiranu i kožu sklonu atopiji. Lipikar Syndet nežno čisti kožu, ublažuje nadraženost i umanjuje svrab. Obogaćen je karite buterom i glicerolom za smanjivanje suvoće i nadraženosti. Akcija traje do isteka zaliha.
SVE INFORMACIJE O ATOPIJSKOM DERMATITISU NA JEDNOM MESTU
Polovina se dece sa atopijskim dermatitisom pre prve godine života izleči do pete godine, iako je koža i u idućim godinama još uvek vrlo suva. Internet stranica „Informacije o atopiji“ nudi savete stručnjaka dermatologa i nutricionista, članke i video zapise, iskustva potrošača i sve ostale informacije za pomoć pojedincima, deci i njihovim porodicama da bolje razumeju ovu bolest kože i poboljšaju svoje zdravlje i kvalitet života. Pronađite informacije pomoću kojih možete bolje razumeti i boriti se protiv kože sklone atopiji na http://www.laroche-posay.rs/article/INFO-ATOPY-INFORMATION-CENTER/a14832.aspx