KOSA

KOŽA

OPUŠTANJE I KONCENTRACIJA

DODACI ISHRANI

MEDICINSKI PROIZVODI

OSTALO

Dercos - Nova linija protiv peruti

April 2015. – Određeni svakodnevni činioci poput zagađene okoline, stresa, umora i sušenja kose fenom mogu uticati na ravnotežu mikrobioma i podstaći nastanak peruti. Novi Dercos šamponi protiv peruti za normalnu do masnu kožu, suvu kožu i za osetljivo vlasište testirani su pod dermatološkim nadzorom i potvrđuju svoju efikasnost: odstranjuju 100% vidljive peruti*.

Mikrobiom je grupni naziv za različite mikroorganizme koji stvaraju zaštitnu barijeru na površini kože. Mikrobiom štiti kožu od spoljašnjih oštećenja i osigurava njene zdrave funkcije. Ravnoteža mikrobioma, kao jedan od pokazatelja zdravlja kože, zavisi od unutrašnjih i spoljašnjih činilaca. Studije pokazuju da u slučajevima gde je perut postojana, celokupni sastav mikrobioma vlasišta postaje neuravnotežen. Perut je stanje koje se oslikava preteranim ljuštenjem ćelija kože sa područja vlasišta. Postoje dva tipa peruti: suva perut koju karakterišu male, bele ljuspice koje padaju na ramena i masna perut sa većim i debljim žućkastim ljuspicama koje ostaju zalepljene za kosu i vlasište. Perut nastaje usled poremećaja ravnoteže mikrobioma vlasišta. Određeni činioci poput gljivica i bakterija, ali i zagađene okoline, stresa, umora, preteranog sušenja kose fenom i boravak u prostorijama sa preterano suvim i vrućim vazduhom mogu izazvati neravnotežu mikrobioma i podstaći nastanak peruti. Do oštećenja kožne barijere vlasišta takođe mogu dovesti preterano korišćenje agresivnih proizvoda za negu kose koji isušuju ili nadražuju kožu i nisu primereni za osetljivu kožu vlasišta. Novi Dercos šamponi protiv peruti testirani su pod dermatološkim nadzorom, imaju anti-recidivno delovanje do 6 nedelja te potvrđuju svoju efikasnost: odstranjuju 100% vidljive peruti*.

DERCOS ŠAMPON PROTIV PERUTI ZA NORMALNU DO MASNU KOSU sa Selenom DS deluje na perut posle prve upotrebe i odstranjuje 100% vidljive peruti*. Novi način formulacije omogućava prijatan miris i prijatniju upotrebu. Uz Selen DS, antioksidans tokoferol (vitamin E), salicilna kiselina i ceramid R čine proizvod izuzetno efikasnim i potpomažu pri obnavljanju mikrobioma vlasišta. Nova formula testirana je pod dermatološkim nadzorom i optimalna je za normalnu do masnu kosu sklonu peruti. Vlasištu se vraća zdravlje: perut je uklonjena, ljuštenje regulisano, a kosa postaja meka, elastična i sjajna.

DERCOS ŠAMPON PROTIV PERUTI ZA SUVU KOSU sa selenom DS deluje na perut posle prve uporabe i eliminiše do 100% vidljive peruti*. Novi način formulacije omogućava prijatan miris i prijatniju upotrebu. Uz Selen DS, antioksidans tokoferol (vitamin E), salicilna kiselina i ceramid R čine proizvod izuzetno efikasnim i potpomažu pri obnavljanju mikrobioma vlasišta. Nova formula testirana je pod dermatološkim nadzorom i optimalna je za suvu kosu sklonu peruti. Prijatan miris pruža osećaj svežine pri svakoj upotrebi i kosi vraća sjaj i mekoću. Vlasištu se vraća zdravlje: u trenutku je pročišćeno od peruti a ljuštenje je dugotrajno regulisano.

DERCOS ŠAMPON PROTIV PERUTI ZA OSETLjIVO VLASIŠTE bez sulfata, parabena i boja već od prvog nanošenja deluje na perut. Formula protiv peruti bez sulfata obogaćena je pirokton olaminom koji pomaže umirivanje vlasišta. Šampon je potrebno umasirati u vlasište, ostaviti da deluje nekoliko minuta pa isprati. Šampon je primeren za osobe sklone peruti sa osetljivim vlasištem i pruža sjajan izgled i mekoću na dodir.

*Testiranje redovnog korišćenja 2 nedelje – Italija

Preuzmite saopštenje za medije.