KOSA

KOŽA

OPUŠTANJE I KONCENTRACIJA

DODACI ISHRANI

MEDICINSKI PROIZVODI

OSTALO

BOGINJE

Varičela ili ovčje boginje je primarno prenosiva kapljična zarazna bolest izazvana jako infektivnim varičelo zoster virusom. Obično počinje visokom temperaturom, groznicom, opštom slabošću, malaksalošću i karakterističnim osipom po koži u obliku mehurića ispunjenih bistrom tečnošću na glavi i drugim delovima tela. Pojava ospe praćena je svrabom. Od varičele najčešće oboljevaju deca predškolskog uzrasta, kod kojih nakon preležane bolesti ostaje doživotni imunitet. Pokazuje sezonski karakter javljanja sa maksimumom oboljevanja u sezoni jesen-zima-proleće. Varičela zahteva izolaciju bolesnika, ležanje i simptomsku terapiju. Potrebno je obezbediti maksimalnu higijenu da bi se izbegla superinfekcija vezikula. Savetuje se svakodnevno kupanje sa blagim rastvorom hipermangana radi dezinfekcije kože, a brisanje upijanjem tečnosti da se ne bi izazvalo pucanje vezikula. Kožu je potrebno svakodnevno posipati sterilnim talkom koji smanjuje svrab i isušuje vezikule. Izolacija bolesnika je jedna od mera zaštite. Aktivna zaštita putem vakcina se primenjuje kod dece starije od godinu dana, koja nisu preležala varičelu.

Kao efikasno sredstvo  za ublažavanje tegoba kod varičela, pokazao se Puder za boginje. U svom sastavu ima anestezin koji izaziva blago anestetičko delovanje, kao i cink i talk koji isušuju vezikule i smanjuju svrab. Primenjuje se više puta dnevno, najbolje naneti tuferom vate direktno na promenu na koži. Puder za boginje je pakovan u plastičnoj boci za puder sa perforiranim uloškom pogodnim za nanošenje praškastih supstanci. Veličina pakovanja 50g.

                                                                        

Za detaljnije informacije o Puderu za boginje obratite se farmaceutima ConnectUr@ kontakt centra besplatnim pozivom na broj 0800/200-300 ili na e-mail informacije@farmanea.rs.

ZUA Farmanea

Miloša Pocerca 25, 11000 Beograd

Tel: 011/3690-635

www.farmanea.rs   e-mail: office@farmanea.rs

apotekafarmaneaonline.rs